Grzyby według tej metody są pachnące, chrupiące i o ładnym kolorze. Zachowują cały swój smak i aromat
Składniki:
- grzyby
Wykonanie:
Zebrane grzyby oczyszczamy na sucho. Oddzielamy kapelusze od trzonów. Grzyby kroimy w plastry. Pokrojone grzyby układamy na sitkach od suszarki.
Grzyby suszymy w 60 st. C. Grzyby muszą być dobrze wysuszone, elastyczne, z łatwością można je złamać, ale nie mogą się kruszyć.
Wysuszone grzyby przekładam do słoików, zamykam i przechowuję w ciemnym i suchym miejscu. Smacznego!
Spodobał Ci się przepis, albo smakowało? Zostaw komentarz, będzie mi bardzo miło. Nie zapomnij udostępnić przepisu i zaobserowawać bloga :) Dzięki!
grzyby przetwory suszenie grzybów suszenie grzybów w suszarce suszone grzyby