Najszybszy sposób na suszenie grzybów

Grzyby według tej metody są pachnące, chrupiące i o ładnym kolorze. Zachowują cały swój smak i aromat


Składniki:
  • grzyby


Wykonanie:

Zebrane grzyby oczyszczamy na sucho. Oddzielamy kapelusze od trzonów. Grzyby kroimy w plastry. Pokrojone grzyby układamy na sitkach od suszarki.
Grzyby suszymy w 60 st. C. Grzyby muszą być dobrze wysuszone, elastyczne, z łatwością można je złamać, ale nie mogą się kruszyć. 


Wysuszone grzyby przekładam do słoików, zamykam i przechowuję w ciemnym i suchym miejscu. Smacznego!



Spodobał Ci się przepis, albo smakowało? Zostaw komentarz, będzie mi bardzo miło. Nie zapomnij udostępnić przepisu i zaobserowawać bloga :) Dzięki!
Burczy w brzuszku - tu zawsze znajdziesz coś dobrego!