Syrop z pigwowca

Pyszny i zdrowy syrop z dużą ilością witaminy C, znakomity w czasie przeziębienia i jako wsparcie odporności


Składniki:
  • 1 kg pigwowca
  • 1 kg cukru


Wykonanie:
Z umytych owoców pigwowca usuwamy pestki, najlepiej jest je pokroić na ćwiartki. Do słoików wkładamy warstwę owoców i przysypujemy cukrem. Czynność powtarzamy do zapełnienia słoików. Ostatnią warstwą powinien być cukier.


Słoiki zakręcamy i odstawiamy na około 2-3 dni, owoce w tym czasie puszczą sok. Kiedy sok z owoców zapełni słoiki, a cukier się rozpuści to syrop wstawiamy do lodówki.



Spodobał Ci się przepis, albo smakowało? Zostaw komentarz, będzie mi bardzo miło. Nie zapomnij udostępnić przepisu i zaobserowawać bloga :) Dzięki!
Burczy w brzuszku - tu zawsze znajdziesz coś dobrego!