Obiad ze słoika na wyjazd

Taki obiad robię dla męża, gdy wyjeżdża w trasę, zawsze się sprawdza i na długo zachowuje świeżość
Składniki:
  • 3 l wody
  • 500 g kiełbasy
  • 2 czerwone papryki
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/2 selera
  • 4 duże ziemniaki
  • 1 duża cebula
  • słoiczek przecieru pomidorowego
  • przyprawy: majeranek, pieprz mielony, przyprawa do gulaszu, papryka słodka, sól


Wykonanie:
Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu z pokrojoną cebulą. Następnie zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia. Wrzucamy pokrojoną w kostkę marchewkę, pietruszkę, selera i paprykę.Gotujemy, kiedy warzywa będą na pół miękkie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Całość doprawiamy koncentratem i przyprawami oraz gotujemy, aż wszystkie warzywa zmiękną. Gorącą zupę wlewamy do słoików, zakręcamy i odstawiamy do góry dnem.



Spodobał Ci się przepis, albo smakowało? Zostaw komentarz, będzie mi bardzo miło. Nie zapomnij udostępnić przepisu i zaobserowawać bloga :) Dzięki!
Burczy w brzuszku - tu zawsze znajdziesz coś dobrego!

3 komentarze:

  1. Super pomysł na wyjazd i nie tylko.....

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniam, mniam. Dzięki za przepis.

    OdpowiedzUsuń
  3. A nie trzeba pasteryzować słoiczków gdyż chce zostawić na dłużej

    OdpowiedzUsuń