Obiad ze słoika na wyjazd

Taki obiad robię dla męża, gdy wyjeżdża w trasę, zawsze się sprawdza i na długo zachowuje świeżość

Składniki:
  • 3 l wody
  • 500 g kiełbasy
  • 2 czerwone papryki
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/2 selera
  • 4 duże ziemniaki
  • 1 duża cebula
  • słoiczek przecieru pomidorowego
  • przyprawy: majeranek, pieprz mielony, przyprawa do gulaszu, papryka słodka, sól


Przygotowanie:

Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu z pokrojoną cebulą. Następnie zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia. Wrzucamy pokrojoną w kostkę marchewkę, pietruszkę, selera i paprykę.

Gotujemy, kiedy warzywa będą na pół miękkie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Całość doprawiamy koncentratem i przyprawami oraz gotujemy, aż wszystkie warzywa zmiękną. Gorącą zupę wlewamy do słoików, zakręcamy i odstawiamy do góry dnem.

Smacznego