Taki obiad robię dla męża, gdy wyjeżdża w trasę, zawsze się sprawdza i na długo zachowuje świeżość
Składniki:
- 3 l wody
- 500 g kiełbasy
- 2 czerwone papryki
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- 1/2 selera
- 4 duże ziemniaki
- 1 duża cebula
- słoiczek przecieru pomidorowego
- przyprawy: majeranek, pieprz mielony, przyprawa do gulaszu, papryka słodka, sól
Przygotowanie:
Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu z pokrojoną cebulą. Następnie zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia. Wrzucamy pokrojoną w kostkę marchewkę, pietruszkę, selera i paprykę.
Gotujemy, kiedy warzywa będą na pół miękkie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Całość doprawiamy koncentratem i przyprawami oraz gotujemy, aż wszystkie warzywa zmiękną. Gorącą zupę wlewamy do słoików, zakręcamy i odstawiamy do góry dnem.
Gotujemy, kiedy warzywa będą na pół miękkie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Całość doprawiamy koncentratem i przyprawami oraz gotujemy, aż wszystkie warzywa zmiękną. Gorącą zupę wlewamy do słoików, zakręcamy i odstawiamy do góry dnem.
Smacznego
Super pomysł na wyjazd i nie tylko.....
OdpowiedzUsuńMniam, mniam. Dzięki za przepis.
OdpowiedzUsuń