Kilka minut pracy i mamy wyśmienite ciasto, które zachwyca wszystkich gości. Jak jeszcze nie próbowaliście tego ciasta to koniecznie je zróbcie
Wielkość blaszki: 24x28 cm
Składniki:
- 500 g serka mascarpone
- 300 ml śmietanki 30%
- 2 łyżki cukru pudru
- około 100 g krakersów
- 6 bananów pokrojonych w plasterki
- sok z cytryny
- 400 g masy kajmakowej
- kakao do oprószenia
Przygotowanie:
Na spodzie formy wyłożonej papierem do pieczenia układamy krakersy i rozsmarowujemy masę kajmakową. Banany skrapiamy sokiem z cytryny i układamy na kajmaku. Dobrze schłodzoną śmietankę miksujemy z serkiem mascarpone i cukrem pudrem na gęsty krem. Wykładamy na banany. Wierzch posypujemy kakao. Ciasto wstawiamy do lodówki, aby krakersy zmiękły.
Smacznego