Sałatka biesiadna

Taką sałatkę jadłam u koleżanki na parapetówce, teraz często wykorzystuję ten przepis na różne uroczystości
Składniki:
  • 400 g marynowanych pieczarek z marchewką i cebulą
  • 7 jajek
  • 200 g sera żółtego
  • groszek konserwowy
  • pęczek szczypiorku
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka śmietany 12%
  • sól i pieprz


Wykonanie:
Z ugotowanych jajek na twardo oddzielamy żółtka i białka. Z majonezem i śmietaną mieszamy odsączony groszek, pokrojone w kostkę pieczarki z marchewką i cebulą, ser żółty i białka jaj. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. W salaterce wiech sałatki posypujemy drobno startymi żółtkami i posiekanym szczypiorkiem.



Spodobał Ci się przepis, albo smakowało? Zostaw komentarz, będzie mi bardzo miło. Nie zapomnij udostępnić przepisu i zaobserowawać bloga :) Dzięki!
Burczy w brzuszku - tu zawsze znajdziesz coś dobrego!