Syrop z pigwowca

Pyszny i zdrowy syrop z dużą ilością witaminy C, znakomity w czasie przeziębienia i jako wsparcie odporności


Składniki:
  • 1 kg pigwowca
  • 1 kg cukru


Wykonanie:
Z umytych owoców pigwowca usuwamy pestki, najlepiej jest je pokroić na ćwiartki. Do słoików wkładamy warstwę owoców i przysypujemy cukrem. Czynność powtarzamy do zapełnienia słoików. Ostatnią warstwą powinien być cukier.


Słoiki zakręcamy i odstawiamy na około 2-3 dni, owoce w tym czasie puszczą sok. Kiedy sok z owoców zapełni słoiki, a cukier się rozpuści to syrop wstawiamy do lodówki.



Spodobał Ci się przepis, albo smakowało? Zostaw komentarz, będzie mi bardzo miło. Nie zapomnij udostępnić przepisu i zaobserowawać bloga :) Dzięki!
Burczy w brzuszku - tu zawsze znajdziesz coś dobrego!

4 komentarze:

  1. Doskonały syrop na odporność, też kiedyś robiłam, ale obieranie to masakra. Pozdrawiam i zapraszam na moją stronę: https://www.furtka-do-ogrodu.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję za przepis teraz tylko trzeba kupić pigwowca

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja robię to co roku jest pyszny

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja owoce pigwowca zalewam miodem tak żeby owocowe były przykryte miodem.

    OdpowiedzUsuń