Proste, lekko pikantne danie z kurczaka. Doskonałe na obiad i nie tylko
Składniki:
- 1 kg podudzi
- 3 łyżeczki ostrej pasty paprykowej
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- przyprawa do kurczaka
- majeranek
- słodka papryka
- sól
- pieprz
- 1 szklanka wody
Wykonanie:
Podudzia nacieramy pastą paprykową, przyprawami oraz solą. Następnie układamy je na patelni, dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek. Wszystko podlewamy wodą, przykrywamy i dusimy do miękkości (pilnujemy, aby woda całkowicie nie wyparowała). Podajemy z ziemniakami lub frytkami i buraczkami.
Spodobał Ci się przepis, albo smakowało? Zostaw komentarz, będzie mi bardzo miło. Nie zapomnij udostępnić przepisu i zaobserowawać bloga :) Dzięki!
cebula czosnek kurczak mięso na obiad mięso z piekarnika niedzielny obiad obiad podudzia podudzia duszone na patelni
Szybkie, proste danie.
OdpowiedzUsuń