Roladki Teściowej

W zeszłym tygodniu Teściowa zaprosiła nas na obiad i jak zwykle nas zaskoczyła. Podała roladki, które ku mojemu zdziwieniu były nadziane parówką. Roladki Teściowej były tak mięciutkie i rozpływające się, że od razu postanowiłam podzielić się tym przepisem


Składniki:

  • 8 plastrów schabowego jak na kotlety
  • 4 ulubione, dobrej jakości parówki
  • majeranek
  • papryka słodka
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • suszone oregano
  • sól i pieprz
  • około 1/2 szklanki wody


Wykonanie:

Schabowe rozbijamy na dość cienkie kotlety. Nacieramy je papryką słodką, pieprzem, majerankiem i solą. Parówki dzielimy na połówki. Następnie parówki zawijamy w przygotowane kotlety tworząc roladki i układamy je w naczyniu żaroodpornym. Dodajemy pokrojony na kawałki czosnek, posypujemy suszonym oregano i wlewamy około 1/2 szklanki wody. Roladki pieczemy pod przykryciem w temp. 170 - 180 st. przez około 1 godzinę. Pod koniec pieczenia roladki można odkryć, aby się zarumieniły.

Smacznego