Proste ciasto bez pieczenia, które zachwyca smakiem i wyglądem
Wielkość blaszki: 25x36 cm
Składniki:
masa serowa:
Wykonanie:
- 1 kg sera z wiaderka
- 2 łyżki cukru pudru
- 2 galaretki o smaku agrestowym + 250 ml wrzątku
- 500 ml śmietanki 30%
- 2 galaretki o smaku owoce leśne + 250 ml wrzątku
- około 150 g herbatników
- 3 galaretki o smaku owoce leśne + 700 ml wrzątku
Wykonanie:
Na dnie formy wyłożonej papierem układamy herbatniki. Galaretki agrestowe rozpuszczamy we wrzątku i zostawiamy do wystygnięcia. Ser miksujemy z cukrem pudrem i powolutku wlewamy zimną galaretkę. Masę wykładamy na herbatniki i odstawiamy do stężenia.
2 galaretki o smaku owoce leśne rozpuszczamy w 250 ml wrzątki i studzimy. Schłodzoną śmietankę ubijamy i powolutku wlewamy zimną galaretkę. Masę wykładamy na stężałą masę serową i wstawiamy do lodówki. 3 galaretki owoce leśne rozpuszczamy w 700 ml wrzątku, studzimy i tężejącą wylewamy na wierzch ciasta. Pozostawiamy do całkowitego zastygnięcia.
Smacznego!
Prezentuje się mega apetycznie, spróbuję zrobić....
OdpowiedzUsuńZrobiłam, wszystkim bardzo smakował. Polecam.....
OdpowiedzUsuń