Kurczak Magdy Gessler

Nie jedliśmy lepszego kurczaka jak ten z przepisu Gesslerowej, w ostatnim czasie gości u nas co niedzielę


Składniki:
  • 8 podudzi z kurczaka
  • 3 duże łyżki musztardy rosyjskiej
  • sok z 1/2 cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oleju
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1/2 łyżeczki mielonego imbiru
  • 1 łyżeczka papryki
  • 2 łyżeczki majeranku
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 cebula


Wykonanie:

Musztardę, sok z cytryny, pokrojony drobno czosnek, olej i przeprawy mieszamy. Umyte i osuszone podudzia pokrywamy marynatą i układamy w naczyniu żaroodpornym lub blaszce. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. Pieczemy pod przykryciem przez około 1 godz.


Po tym czasie podudzia odkrywamy, dodajemy cebulę pokrojoną w piórka i pieczemy jeszcze około 20 - 30 min., tym razem już bez przykrycia.

Smacznego




5 komentarzy:

  1. Średnio mi smakowały ,raczej więcej nie będę korzystać z tego przepisu.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. syf jakich malo. Mdlilo mnie pol dnia :(((

      Usuń
  2. nie zawsze potrawy MGsa smaczne dla wszystkich,mnie wiele jej przepisow nie smakuje

    OdpowiedzUsuń
  3. Pycha danie, zrobiłam i polecam!

    OdpowiedzUsuń
  4. OHYDA!!! nie robcie tego!!!!!

    OdpowiedzUsuń