Dwa hitowe przepisy Teściowej na surówkę do obiadu

Dwa najlepsze przepisy Teściowej na surówkę do obiadu, zawsze kiedy je poda to każdy się nimi zajada



Surówka z kiszonej kapusty

Składniki:
  • 400 g kiszonej kapusty
  • 1 marchewka
  • 1 mała cebula
  • pieprz
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
Wykonanie:

Kapustę odciskamy z soku, nie płuczemy chyba, że jest bardzo kwaśna. Następnie do kapusty dodajemy startą marchewkę na grubych oczkach oraz drobno pokrojoną cebulę. Doprawiamy pieprzem i oliwą. Wszystko mieszamy i odstawiamy na pół godziny., aby surówka się przegryzła. Smacznego!


Surówka z kapusty pekińskiej

Składniki:
  • mała kapusta pekińska
  • 3 - 4 ogórki kiszone
  • kawałek zielonej części pora
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
Wykonanie:

Kapustę pekińską szatkujemy, ogórki kroimy w półplasterki, a pora w talarki. Dodajemy majonez, mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Smacznego!



1 komentarz:

  1. Do sałatki z kiszonej kapusty dodaję jeszcze jabłko starte na tarce o grubych oczkach. Reszta tak samo jak w tym przepisie

    OdpowiedzUsuń