Domowy kapsalon

Kapsalon - fast-food jak z budki z kebabem, sprawdzi się na obiad dla całej rodziny

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
  • 1 cebula
  • mała kapusta pekińska
  • 1 ogórek zielony
  • 1 pomidor
  • sól i pieprz
  • przyprawa do kurczaka
  • ketchup
  • 200 g śmietany 12%
  • 3 ząbki czosnku
  • frytki
  • garść startego sera żółtego


Przygotowanie:

Frytki smażymy lub pieczemy w piekarniku. W międzyczasie kurczaka kroimy w kostkę, a cebulę w piórka. Cebulę i pierś smażymy, doprawiamy przyprawą do kurczaka, solą i pieprzem. Kapustę pekińską szatkujemy, ogórka obieramy i koimy na półplasterki, a pomidora w kostkę. Warzywa mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Śmietanę mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Na talerzu układamy frytki, posypujemy serem żółtym i przykrywamy kurczakiem. Frytki i kurczak muszą być gorące. Polewamy ketchupem i sosem czosnkowym. Przykrywamy sałatka i ponownie polewamy sosem czosnkowym i ketchupem.

Smacznego!