Kiedy nie chce mi się stać przy garach w kuchni sięgam po leniwe przepisy. Taki właśnie jest ten przepis. Wystarczy wszystko włożyć do naczynia i wstawić do piekarnika. Obiad robi się praktycznie sam, a my w ty czasie możemy się zrelaksować
Składniki:
- 5 podudzi z kurczaka
- 1/3 główki białej kapusty
- 2 cebule
- kminek
- sól i pieprz
- majeranek
- papryka słodka
- czosnek granulowany
Przygotowanie:
Kapustę szatkujemy, a cebulę kroimy w kostkę. Kapustę i cebulę przyprawiamy solą i kminkiem. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Podudzia nacieramy przyprawami (majerankiem, papryką słodką, solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym). Mięso układamy na kapuście.
Pieczemy w 180 st. pod przykryciem przez około 90 minut. Pod koniec pieczenia mięso można odkryć, aby się zarumieniło.
Smacznego!
jak już zamieszcza sie przepis to dobrze by było chociaż orientacyjnie określić ilości przypraw.
OdpowiedzUsuńNo to z Ciebie super gospodyni !!! przyprawy dodaje sie do smaku a kazdy ma inny, zrozumiano.
UsuńCzy do kapusty nie dodajemy wody??
OdpowiedzUsuńA może być kapusta pekińska?
OdpowiedzUsuń