Domowe maggi - prosta pasta z lubczyku

Postanowiłam sklepową maggi zamienić na domową i naturalną przyprawę, jest intensywna w smaku, super sprawdza się do dań


Składniki na 5 słoików po 120 ml:
  • 400 g liści lubczyku
  • 6 łyżeczki soli
  • 15 łyżek oleju + 1/2 łyżeczki oleju do każdego słoiczka na górę




Wykonanie:


Liście lubczyku z łodygami przekładamy do wysokiego naczynia. Dodajemy sól i olej. Blendujemy na pastę. Następnie przekładamy do słoiczków i na górę każdego dajemy po pół łyżeczki oleju. Słoiki z pastą zakręcamy i przechowujemy w lodówce. Smacznego.


4 komentarze:

  1. a ile taka pasta może ,, stać,, w lodówce

    OdpowiedzUsuń
  2. Bezpieczniej będzie zamrozić na tych tackach do kostek lodu. Przerzucić następnie do woreczków strunowych i gotowe.

    OdpowiedzUsuń
  3. A ja zamrożę w kostkach do lodu

    OdpowiedzUsuń