Surówka Sabaudia

Przepyszna surówka do różnych obiadów zarówno mięsnych jak i bezmięsnych


Składniki:
  • 1/2 główki kapusty włoskiej
  • 1 surowy burak
  • 1 marchewki
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • kilka łyżek oleju
  • sok z połowy cytryny


Wykonanie:
Kapustę szatkuję. Marchewkę i buraka ścieram na tarce o grubych oczkach. Cebulę drobno kroję. Do miski z przygotowanymi składnikami dodaję cukier, sok z cytryny, sól i pieprz do smaku. Dodaję olej. Surówkę mieszam. Surówka jest gotowa do podania.



Spodobał Ci się przepis, albo smakowało? Zostaw komentarz, będzie mi bardzo miło. Nie zapomnij udostępnić przepisu i zaobserowawać bloga :) Dzięki!
Burczy w brzuszku - tu zawsze znajdziesz coś dobrego!