Przepyszna surówka do różnych obiadów zarówno mięsnych jak i bezmięsnych
Składniki:
Wykonanie:
- 1/2 główki kapusty włoskiej
- 1 surowy burak
- 1 marchewki
- 1 cebula
- 1 łyżeczka cukru
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- kilka łyżek oleju
- sok z połowy cytryny
Wykonanie:
Kapustę szatkuję. Marchewkę i buraka ścieram na tarce o grubych oczkach. Cebulę drobno kroję. Do miski z przygotowanymi składnikami dodaję cukier, sok z cytryny, sól i pieprz do smaku. Dodaję olej. Surówkę mieszam. Surówka jest gotowa do podania.
Spodobał Ci się przepis, albo smakowało? Zostaw komentarz, będzie mi bardzo miło. Nie zapomnij udostępnić przepisu i zaobserowawać bloga :) Dzięki!
kapusta sałatki surówka surówka Sabaudia surówka z kapusty włoskiej